ua en ru

Бомбардувальники з РФ пролетіли поряд з пасажирським літаком в Ісландії

Бомбардувальники з РФ пролетіли поряд з пасажирським літаком в Ісландії Фото: Ту-22 М

Два бомбардувальника пролетіли поряд з пасажирським літаком

Два російські бомбардувальники Ту-22 М пролетіли поряд з пасажирським літаком, який прямував з Рейк'явіка в Стокгольм. Про це повідомляє Morgunblaðsins.

Як наголошується, бомбардувальники, здатні нести ядерні ракети і розвивати надзвукову швидкість летіли з вимкненими передавачами і перед цим не надали план польоту. Відповідно до джерел видання в НАТО, літаки полетіли в бік Іспанії, після чого розвернулися і полетіли в бік Росії.

Повідомляється, що коли російські бомбардувальники наблизилися до пасажирського літака на відстань 55 миль центр контролю за польотами Ісландії зв'язався з капітаном лайнера і попередив про бомбардувальників.

Крім того, за версією ісландського міністерства закордонних справ, Ту пролетіли на висотах від 6 000 до 9 000 футів (від 1 800 до 2 700 метрів) нижче цивільного лайнера, що прямував в Стокгольм. Їх транспондери, "частково включені", не передавали інформацію про висоту і швидкість польоту.

Нагадаємо, лідери країн Європейського союзу обговорять питання продовження санкцій проти Росії на саміті 20 і 21 жовтня 2016 року.