ua en ru

Лідери країн ЄС обговорять продовження санкцій проти Росії на саміті в жовтні

Лідери країн ЄС обговорять продовження санкцій проти Росії на саміті в жовтні Фото: ЄС на саміті обговорить можливе продовження санкцій проти Росії

Серед країн ЄС є бажаючі пом'якшити санкції проти РФ

Лідери країн Європейського союзу обговорять питання продовження санкцій проти Росії на саміті 20 і 21 жовтня 2016 року. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, лідери піднімуть питання про те, як можна поліпшити взаємодію з Москвою в рамках санаційного режиму.

"Продовжувати розширювати санкції буде неймовірно важко. Але це може бути зроблено, якщо основні скептики переконаються, що в політиці ЄС по відношенню до Росії є й інші елементи, а не тільки санкції", - розповіло агентству джерело в Євросоюзі.

Крім того, за словами іншого джерела, є бажаючі пом'якшити санкції проти РФ.

"Будуть ті, хто захоче знизити планку для Росії, дати сигнал, що як тільки Москва зробить крок назустріч, то ЄС захоче декілька нормалізувати ситуацію", - зазначив співрозмовник.

Джерело агентства також додало, що перевага прихильників такої позиції в тому, що для вирішення питань санкцій потрібно одностайна думка.

"Але ніхто не хоче одноосібно блокувати (розширення санкцій. - ред.). Все було б інакше, якби кілька прихильників цієї позиції виступили разом", - підкреслив співрозмовник.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що Україна розраховує на підтримку Європейського парламенту щодо збереження санкцій відносно Російської Федерації.