ua en ru

Велике журі суду в Нью-Йорку пред'явило Д.Стросс-Кану звинувачення по 7 пунктах

Велике журі нью-йоркського суду пред'явило колишньому директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кану звинувачення по 7 пунктах. Серед них 4 пов'язані з сексуальними домаганнями і сексуальними діями відносно покоївки готелю, 1 - зі спробою зґвалтування, 1 - з незаконним позбавленням волі і 1 - з іншими насильницькими діями. Представники суду уточнили, що Д.Стросс-Кан буде перебувати під домашнім арештом до 6 червня, коли в суді Нью-Йорка йому висунуто офіційні звинувачення, передає РБК з посиланням на CNN.

Раніше повідомлялося, що Д.Стросс-Кан випущений під заставу в 1 млн дол. і поміщений під домашній арешт. За обвинуваченим буде вестися цілодобове електронне спостереження. Суд наполіг, щоб при Д.Стросс-Кану знаходився один озброєний охоронець, послуги якого він буде оплачувати сам. У підозрюваного також повинні бути резервні 5 млн дол.

15 травня стало відомо, що Д.Стросс-Кан арештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він проживав, 34-річної мігрантки з Гани. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Суд раніше відмовлявся випустити високопоставленого чиновника під заставу, побоюючись, що той сховається від кримінального переслідування.

Сама покоївка підтвердила, що, "незважаючи на свій страх", вона має намір свідчити проти екс-глави МВФ в суді.