ua en ru

Більшості не вистачило одного голосу для введення в Україні векселів (доповнення)

Верховна Рада України (ВР) не підтримала законопроект № 2846 про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо вдосконалення процедури з фінансових векселями). "За" проголосували 225 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Зазначимо, що спікер ВР Володимир Рибак виніс на голосування відповідний законопроект для голосування в першому читанні і в цілому.

Законопроектом передбачалося, що Кабінет міністрів має право реструктуризувати фактичну бюджетну заборгованість з визначеним ним витрат державного бюджету, що виникли станом на 1 січня 2013 р., шляхом видачі фінансових казначейських векселів у встановлених ним обсягах і порядку.

Крім того, планувалося надати право органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, на підставі отриманих висновків відповідних органів державної податкової служби із зазначенням сум податку на додану вартість, що підлягають відшкодуванню з бюджету, за заявою платників податків видавати їм зазначені у висновках суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість шляхом видачі фінансових казначейських векселів відповідно до порядку, визначеного Кабінетом міністрів України".

Також, на прохання депутатів від Партії регіонів Рибак запропонував народним депутатам повернутися до голосування за законопроект. Однак, більшості знову не вистачило. Пропозицію підтримали 223 депутати, в тому числі один з "Батьківщини" Андрій Пишний.

"Я голосував проти. Це система дала збій. Я не голосував за цей законопроект", - заявив на своє виправдання сам Пишний.