ua en ru

Більшість сучасних конфліктів є гібридними, - Клімкін

Більшість сучасних конфліктів є гібридними, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Україна вважає, що соціальний захист населення є головним завданням миротворчих операцій

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що більшість сучасних конфліктів є транскордонними або гібридними. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Павло Клімкін взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН на тему "Підтримання міжнародного миру і безпеки: асиметричні загрози та операції з підтримки миру".

Клімкін зазначив, що миротворча діяльність Організації є одним із головних її завдань та важливим інструментом забезпечення миру та довгострокової стабільності.

Він підкреслив, що Україна, незважаючи на розв'язану проти неї зовнішню агресію, залишається надійним партнером ООН у здійсненні операцій з підтримання миру.

"Більшість сучасних конфліктів є транскордонними або гібридними. Україна на власному досвіді дізналася, що таке асиметричні загрози, коли проти неї було застосовано терористичний елемент гібридної війни", - зазначив міністр.

Глава МЗС України підтримав ініціативу щодо зміцнення співробітництва ООН з ОБСЄ у сфері підтримання міжнародного миру і безпеки.

Нагадаємо, Україна та Албанія підписали угоду про взаємне скасування віз між країнами.