ua en ru

Більшість французів незадоволені Макроном, - опитування

Більшість французів незадоволені Макроном, - опитування Фото: Еммануель Жан-Мішель Фредерік Макрон (YouTube screenshot)

Опитування проводилося в режимі онлайн

Більше половини громадян Франції незадоволені президентом країни Емманюель Макроном. Про це свідчать дані опитування, проведеного Французьким інститутом вивчення громадської думки (Ifop).

Так, 57% опитаних висловили своє незадоволення французьким лідером. Таким чином, нові дані свідчать про продовження падіння рейтингу президента країни - в даному випадку, на 14 пунктів порівняно з даними інституту за минулий місяць. У липні рівень довіри до президента знизився на 10 відсоткових пунктів.

Як показали результати нового дослідження, падіння рейтингу нинішнього глави держави починаючи з травня поточного року виявилося істотніше, ніж зазначене раніше за аналогічний період падіння популярності колишнього президента Франсуа Олланда.

Також опитування показало падіння рівня популярності прем'єр-міністра країни Едуара Філіпа на дев'ять пунктів порівняно з даними за липень 2017 року.

Повідомляється, що опитування проводилося в режимі онлайн і по телефону 25 і 26 серпня серед більш ніж тисячі французів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції петицію, що вимагає відмовитися від виділення бюджетних грошей на утримання дружини президента країни Еммануеля Макрона, підписали понад 170 тис. чоловік.