ua en ru

Більшість євроінтеграційних реформ України потрібні для членства в НАТО, - Грібаускайте

Більшість євроінтеграційних реформ України потрібні для членства в НАТО, - Грібаускайте Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Вчора парламент законодавчо закріпив мету набуття Україною членства в НАТО

Більшість євроінтеграційних реформ України потрібні для набуття членства в НАТО. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте у ході прес-конференції за результатами зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Харкові, повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Twitter.

"Більшість реформ, які ви здійснюєте для євроінтеграції, потрібні і для набуття членства в НАТО", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко пообіцяв підписати закон про членство України в НАТО.

Зазначимо, вчора, 8 червня 2017 року, парламент законодавчо закріпив мету набуття Україною членства в НАТО. Так, Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)". За документ проголосували 276 депутатів ВР. Пропонована законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.