ua en ru

Все більше українців вважають корупцію широко поширеною в країні, - EY

Все більше українців вважають корупцію широко поширеною в країні, - EY Фото: В Україні зростає кількість тих, хто вважає - за рік корупції в країні стало більше

З іншого боку, 24% учасників опитування вважають - неухильне дотримання антикорупційної політики може зробити їх бізнес менш конкурентоспроможним

Згідно з результатами дослідження "Шахрайство і корупція - легкий спосіб прискорити зростання?", проведеного компанією Ernst&Young (EY) в регіоні EMEIA, в Україні кількість респондентів, які ствердно відповіли на питання "чи Вважаєте ви, що хабарництво і корупція широко поширені у вашій країні?" зросла з торішніх 60% до 80% в 2015 р. Про це повідомляє прес-служба EY.

Щодо такого зростання в Україні тих, хто бачить ще більше хабарництва і корупції, прес-служба наводить коментар Олексія Кредісова, керуючого партнера компанії EY в Україні: "Таку відповідь можна розглядати як "жовту картку" ефективності і швидкості реформ, які спрямовані на боротьбу з корупцією в Україні. Погіршення оцінки ділового середовища є очевидним. Це могло бути спричинене як зниженням економічних показників на макро - і мікрорівнях, так і невідповідністю темпів розвитку антикорупційних практик в бізнесі і на державному рівні".

В цілому, дослідження проводилося в Європі, Індії, Африці і на Близькому Сході - лише у 38 країнах було опитано 3,8 тис. співробітників великих компаній.

Загальний тренд для зростаючих ринків - чимало компаній вважають, що реалізація корпоративної політики у сфері протидії хабарництву і корупції знижує їх конкурентоспроможність. За загальними даними опитування, таких компаній 20%. В Україні 24% респодентів вважають, що неухильне дотримання антикорупційної політики може зробити їхній бізнес менш конкурентоспроможним.

Нагадаємо, за даними Ernst&Young, Україна випала з топ-40 по привабливості для інвестицій у відновлювану енергетику.