ua en ru

Більше половини підписників Twitter-аккаунта Трампа виявилися ботами, - The Economist

Більше половини підписників Twitter-аккаунта Трампа виявилися ботами, - The Economist Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

У Трампа зараз 42,5 млн читачів у Twitter

Більшість підписників облікового запису в соціальній мережі Twitter президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа не є реальними людьми. Про це повідомляє The Economist з посиланням на дані TwitterAudit.

Повідомляється, що у Трампа зараз 42,5 млн читачів у Twitter, що робить його аккаунт 21 по популярності в соцмережі.

Такого показника Трамп досяг в основному протягом останнього року, наростивши аудиторію на 225%. Проте відзначено, що у Трампа серед підписників лише 47% цих людей.

Акаунт Трампа популярнішим акаунтів його політичних суперників, у тому числі Хілларі Клінтон, але відстає від Барака Обами, у якого 97 млн підписників.

Нагадаємо, соціальна мережа Twitter тимчасово призупинила верифікацію користувачів.

Повідомляється, що це пов'язано з переглядом політики соціальної мережі по відношенню до верифікації. Згідно із заявою, спочатку галочка навпроти імені користувача повинна була використовуватися для того, щоб підтвердити його особу, проте пізніше вона стала використовуватися як критерій популярності облікового запису.

"Ми визнаємо, що створили цю плутанину і повинні її вирішити. Ми призупинили всі основні перевірки на час роботи і незабаром повідомимо про їх результати", - йдеться в заяві Twitter.