ua en ru

Більше половини німців підтримують коаліцію блоку Меркель, лібералів і "зелених", - опитування

Більше половини німців підтримують коаліцію блоку Меркель, лібералів і "зелених", - опитування Фото: опитування (pixabay.com)

57% німців - за коаліцію вищезазначених партій

Більшість німців підтримують формування коаліції Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Вільної демократичної партії (Вдп) і "зелених" у Бундестазі нового скликання. Про це свідчать результати опитування Deutschlandtrend, оприлюднені у понеділок ввечері, 25 вересня, на німецькому телеканалі ARD, передає DW.

Повідомляється, що 57% опитаних вважають "хорошим" або "дуже хорошим" формування коаліції вищезазначених партій, яку називають "Ямайка" за кольорами цих політсил.

Так, це на 34% більше, ніж у день виборів 24 вересня, відзначає інформагентство dpa.

Видання зазначає, що "Ямайка" - один з найбільш обговорюваних в німецьких медіа-варіантів майбутньої коаліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за підсумками голосування здобув перемогу консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС), виборчий список якої очолює канцлер Ангела Меркель. Блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців.

Після це Меркель заявила, що буде вести переговори про коаліцію з усіма, крім праворадикалів. За словами канцлера ФРН, у націоналістичної партії не буде можливості впливати на політику країни.