ua en ru

Більше половини клієнтів "Запоріжгаз Збуту" ризикують залишитися без субсидії

Більше половини клієнтів "Запоріжгаз Збуту" ризикують залишитися без субсидії Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

У разі простроченої заборгованості на суму понад 340 гривень органи соцзахисту припиняють виплату державної допомоги

У Запорізькій області 124 тис. субсидіантів заборгували за спожитий газ майже 123 млн гривень. Такі боржники можуть не отримати наступну виплату монетизованої субсидії, якщо не розрахуються вже отриманими від держави грошима за газ. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що у разі простроченої заборгованості на суму понад 340 гривень органи соцзахисту припиняють виплату державної допомоги.

"З лютого 2019 року уряд ввів монетизацію житлово-комунальних субсидій. Тепер клієнти "Запоріжгаз Збуту", яким призначено державну допомогу на оплату за газ з жовтня 2018 року, отримують її "живими грошима" в відділеннях "Укрпошти" та "Ощадбанку". А пенсіонери - через Пенсійний фонд одночасно з пенсією. Тому в рахунку "Запоріжгаз Збуту" за газ, спожитий в лютому, вже не враховуються субсидії", - йдеться у повідомленні.

Отримавши субсидію грошима, клієнт вже самостійно розраховується за спожитий газ в повному обсязі. За словами прес-служби, у разі простроченої заборгованості за газ два місяці в подальшому виплата державної допомоги припиняється. А при збільшенні заборгованості компанія припиняє таким клієнтам поставки газу.

"Зараз є ризик зростання заборгованості в зв'язку з монетизацією субсидії. Держдопомогу в цьому опалювальному періоді отримують 119 тис. сімей, за якими до лютого місяця держава щомісяця покривала частину витрат на газ в сумі понад 103 млн гривень. Тепер ці кошти отримують субсидіанти, і повинні самостійно направити на повну оплату рахунків за газ ", - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ "Запоріжгаз Збут" Ольга Приходько.

Також у прес-службі зазначили, що зараз для оплати за спожитий газ для запоріжців представлені платіжні системи: iPay.ua, Portmone.сom, EasyPay.ua і інші.

"Розмір комісії при проведенні платежу визначається виключно платіжною системою і не залежить від газопостачальної компанії. Також, швидко можна оплатити рахунки за газ за допомогою "Особистого кабінету" на сайті 104.ua, паблік аккаунта 7104ua у Viber, в касах банків, відділень "Укрпошти" або через термінали самообслуговування", - йдеться у повідомленні прес-служби.