ua en ru

Більше половини виборців у Франції хотіли б, щоб Фійон не брав участь у виборах

Більше половини виборців у Франції хотіли б, щоб Фійон не брав участь у виборах Фото: у Франції на виборах президента кандидат Франсуа Фійон втрачає підтримку виборців

65% учасників опитування хотіли б, щоб Фійон зняв свою кандидатуру

Близько двох третіх французьких виборців підтримали б відмова кандидата від консервативної партії "Республіканці" Франсуа Фійон від участі в президентських виборах у Франції. Про це йдеться в результатах опитування французького інституту вивчення громадської думки IFOP, передає DW.

Як повідомляють соціологи, 65% учасників опитування хотіли б, щоб Фійон зняв свою кандидатуру. Причиною такої позиції є оприлюднена раніше інформація про фіктивне працевлаштування дружини Фійона на посаду асистентки.

При цьому серед прихильників партії "Республіканці" число тих, хто виступає за зняття кандидатури Фійона, досягає 70%. Це на 6% більше, ніж показав аналогічний опитування двотижневої давності.

Таким чином, дослідники припустили IFOP, якби вибори відбулися 16 лютого, Франсуа Фійон отримав би 18,5 % голосів, незалежний кандидат Емманюель Макрон - 19,5%, кандидат від "Національного фронту" Марін Ле Пен - 26%.

Як наголошується, в опитуванні брали участь 1004 людини.

Нагадаємо, Wikileaks повідомили про втручання ЦРУ у вибори у Франції у 2012 році.