ua en ru

Вже більше десяти компаній хочуть брати участь в управлінні арештованим майном, - Янчук

Вже більше десяти компаній хочуть брати участь в управлінні арештованим майном, - Янчук Фото: Антон Янчук (РБК-Україна)

Янчук не уточнив, які саме компанії хочуть брати участь в управлінні арештованим майном

Більше десяти компаній виявили готовність брати участь в управлінні арештованим майном. Про це заявив глава Національного агентства з розшуку та управління злочинними активами Антон Янчук в інтерв'ю РБК-Украина.

"Ми пішли по такому ж шляху. Розуміючи, що первинно як і в ЄС нам можуть бути передані об'єкти нерухомості та транспорту, ми почали діалог з бізнесом на цей рахунок, задіявши майданчик EBA, ACC. І почали діалог на теми формування попереднього списку потенційних управителів. У нас є вже більше десяти компаній, які виявили з нами співпрацювати. На цьому або наступному тижні ми оприлюднимо перші компанії в цьому списку потенційних управителів у себе на сайті", - сказав Янчук.

Зазначимо, що глава Нацагентства не уточник назви компаній, які виявили бажання співпрацювати з Національним агентством з розшуку та управління злочинними активами. Однак він зазначив, що назви компаній з'являться на сайті агентства.

Янчук підкреслив, що з компаніями укладається договір управління. Вони не мають право продавати актив, але зобов'язані забезпечувати його експлуатацію таким чином, щоб він приносив дохід. Він додав, що дохід повинен бути не нижче середньозваженого ринкового.

Також за управління, виключно ефективне і прибуткове, компанії будуть отримувати плату, яка фіксується в договорі.

Нагадаємо, раніше Янчук назвав терміни запуску Єдиного реєстру арештованого майна.