ua en ru

"Велике будівництво" починає створення 19 льодових арен у регіонах, - Тимошенко

"Велике будівництво" починає створення 19 льодових арен у регіонах, - Тимошенко Фото: заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко (прес-служба)

Цього року почнеться реалізація окремого проєкту програми президента "Велике будівництво" з будівництва у регіонах 19 льодових арен.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву заступника керівника Офісу президента, координатора програми "Велике будівництво" Кирила Тимошенка.

"Ми почали новий проєкт будівництва хокейних льодових арен, в яких можна буде займатися фігурним катанням і хокеєм. Це 19 льодових арен у наших регіонах. І це будівництво почнеться вже, я сподіваюся, цього року і в активну фазу увійде в наступному 2022 році", - сказав Тимошенко.

За даними заступника голови ОП, орієнтовна вартість проєкту становить 5,4 млрд гривень, з яких з державного бюджету буде виділено фінансування в розмірі 4,7 млрд.

Він нагадав також про інші спортивні проєкти, що реалізуються в ході "Великого будівництва". Зокрема, в 2021 році буде побудовано та реконструйовано 94 стадіони. У 2020 році було відновлено 99 спортивних арен.

Паралельно ведеться також реконструкція і будівництво басейнів. У цьому році роботи йдуть вже на 38 об'єктах водної спортивної інфраструктури.

"І ми говоримо про різні басейни - як про олімпійські басейни на прикладі Полтави, так і про невеликі шкільні басейни", - уточнив заступник голови ОП.

Ще одним проектом "Великого будівництва", за словами Тимошенка, стала реконструкція ДЮСШ та спортивних інтернатів.

"В Україні практично в кожному регіоні є спортивні інтернати, де навчаються діти, і фактично потім ідуть у професійний спорт. Вони дійсно в жахливому стані. Саме тому буквально вчора ми завершили узгодження концепції розвитку цих інтернатів у починаємо їх реконструкцію", - додав він.

Всього планується реконструювати 18 спортінтернатів і 100 ДЮСШ у кожному регіоні України.

Окремо заплановано також будівництво 10 тис. спортивних майданчиків практично в кожному дворі в Україні.