ua en ru

Болгарія направить війська на кордон із Грецією

Болгарія направить війська на кордон із Грецією Фото: силовики не пускають біженців на кордоні

Йдеться про понад 400 військових та правоохоронців

Болгарія надішле понад 400 військових та правоохоронців, щоб захистити свій кордон із Грецію від мігрантів. Про це заявив 5 березня прем'єр-міністр країни Бойко Борисов, передає DW.

"Сотні осіб, понад 400, з армії, військової поліції та поліції перебуватимуть тут весь час", - сказав він після проведення навчань у прикордонному регіоні.

Ще 500 осіб можуть бути мобілізовані за потреби упродовж кількох годин, додав Борисов.

У лютому болгарський парламент надав армії більші повноваження для охорони кордону. Раніше військові могли надавати прикордонній поліції тільки технічну та логістичну підтримку. Зараз 260-кілометровий кордон між Болгарією і Туреччиною охороняють приблизно 2 тисячі поліцейських. Країна збудувала на кордоні 30-кілометрову огорожу, яку зараз подовжує.

Болгарія не є частиною "балканського маршруту", яким біженці прямують із Туреччини до Західної Європи. Утім, після запровадження Австрією квот на прийом шукачів притулку останні можуть почати шукати нові шляхи. Болгарсько-грецький кордон завдовжки 470 кілометрів пролягає у горах, тож лише третина його довжини доступна для непідготовлених осіб.

Торік у Болгарії зареєстрували 30 тисяч мігрантів. Близько 500 шукачів притулку зараз перебувають у болгарських центрах прийому біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія і 9 балканських країн можуть повністю закрити кордони для мігрантів.