ua en ru

Австрія і балканські країни можуть повністю закрити кордони для мігрантів

Австрія і балканські країни можуть повністю закрити кордони для мігрантів

Австрія і дев'ять держав Балканського півострова домовилися спільними зусиллями скорочувати приплив біженців в Європу

Австрія і її південні сусіди, країни, що знаходяться на так званому західно-балканському маршруті мігрантів в Європу, попереджають, що рано чи пізно їм доведеться повністю закрити кордони для мігрантів. Про це йдеться в декларації, прийнятій за результатами зустрічі міністрів внутрішніх і закордонних справ балканських країн, передає Associated Press.

У Відні, на зустрічі міністрів внутрішніх і закордонних справ країн-членів ЄС Австрії, Словенії, Хорватії та Болгарії, а також Албанії, Боснії, Косово, Македонії, Чорногорії і Сербії, була прийнята спільна декларація, в якій узгоджено посилення прикордонного контролю, а також зазначається, що межі доведеться закрити повністю, якщо проблем мігрантів не буде вирішуватися

У ній вказується на обмеженість ресурсів і потенціалу прийому, можливі наслідки для внутрішньої безпеки і соціальної сфери країн, а також "проблеми в плані інтеграції" мігрантів у суспільство.

У спільній заяві міністрів також зазначається, що право на притулок не означає право на вибір країни за уподобанням".
В декларації зазначається необхідність впровадження загальноєвропейських стандартів реєстрації мігрантів.

"Міграційний потік уздовж Західних Балкан повинен бути істотно скорочений", - сказано в документі, який налічує 19 пунктів.

Також представники всіх країн повідомили про те, що будуть відмовляти у в'їзді всім "без проїзних документів, з підробленими чи фальсифікованими документами, або мігрантам, які вказують неправдиву інформацію про національності або особисті дані".

Нагадаємо, з початку 2016 року в Греції та в Італії прибули понад 100 тисяч нелегальних мігрантів з Близького Сходу.

Згідно з прогнозами Міжнародної організації з міграції (МОМ), у 2016 році Європа очікує прибуття ще одного мільйона біженців.