ua en ru

У Болгарії перекинувся автобус з туристами, загинули 15 осіб

У Болгарії перекинувся автобус з туристами, загинули 15 осіб Фото: у Болгарії перекинувся автобус з туристами, (bgnes.com)

Ще 27 людей постраждали

В районі Іскирскої ущелини біля міста Своге у Софійській області перекинувся автобус, в результаті чого 15 осіб загинули, ще 27 постраждали, деякі з постраждалих у вкрай важкому стані. Про це повідомляє болгарське агентство БГНЕС з посиланням на дані лікарів швидкої допомоги.

Повідомляється, що автобус з пасажирами, який прямував в Софію, перекинувся в районі Іскирської ущелини за 2 км від міста Своге. ДТП сталося близько 17 години вечора. Рух в районі аварії закрито. На місці працюють рятувальні служби.

Міністр охорони здоров'я країни Кирило Ананієв, який побував в одній з лікарень, куди доставили поранених, описав ситуацію як "надзвичайно важку". Він уточнив, що 13 людей загинули на місці, двоє - по дорозі в лікарню. Про причини, які могли призвести до аварії, поки даних немає.

Болгарський телеканал NOVA повідомляє, що в автобусі знаходилися пасажири, які їхали з екскурсії в монастир "Семи престолів" недалеко від міста Своге. Про причини, які могли призвести до події, поки даних немає. З невідомої поки причини, автобус з'їхав з дороги і впав у яр.

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов оголосив 27 серпня днем жалоби в пам'ять про жертви автокатастрофи.

Нагадаємо, що в Польщі районний суд Перемишля заарештував водія українського автобуса, який 17 серпня потрапив у ДТП на Підкарпатті.

Додамо, що у Польщі у Підкарпатському воєводстві дорожньо-транспортна пригода (ДТП) потрапив український автобус з туристами. Загинуло троє людей.