ua en ru

Вболівальники київського "Динамо" створять свій загін самооборони проти "тітушок"

Вболівальники київського футбольного клубу "Динамо" оголосили про створення свого загону самооборони для захисту киян і опору чинній владі.

Вболівальники київського футбольного клубу "Динамо" оголосили про створення свого загону самооборони для захисту киян і опору чинній владі. Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційній сторінці "WBC Ультрас Динамо" в соцмережі "ВКонтакте".

"Сьогодні вночі шістки чинної влади вивели на нічні вулиці Києва "титушек", метою яких було бити людей, які підтримують спротив режиму "громадянина Януковича", пошкоджувати їх автомобілі і завдавати шкоди місту. Про це відкрито заявляють взяті в полон... Ми звертаємося до всіх, хто ще не приєднався до оборони Києва від найманців: збирайте на цю ніч экипажы самооборони на авто. Вже зараз координируйтесь, де ви будете зустрічатися, і у випадку якихось подій, які у вас шляхи відходу, якщо раптом мобільний зв'язок та інтернет відключать. Беріть з собою засоби самооборони, якщо є можливість - надягайте бронежилет. Одягайтеся максимально захищено і зручно. В кожному авто повинні бути медичні препарати", - йдеться в заяві.

Крім того, в заяві фанклубу "Динамо" кажуть, що всі автомобілі, які мають відношення до фанатського руху "Динамо Київ" і які отримають пошкодження під час цих чергувань, будуть ремонтуватися за рахунок фанклубу.

Разом з тим, вболівальників закликають не використовувати клубну символіку "Динамо".

Як повідомляється, координація вестиметься через WBC через особисту зв'язок з усіма учасниками загонів самооборони, а якщо не буде працювати інтернет, загони самооборони вболівальників закликають стежити за інформацією, яка надходить від Евромайдана, Автомайдану та інших об'єднань, які зараз протистоять режиму.

"Звертайтеся до своїх друзів, які не мають відношення до фанатського руху "Динамо Київ". Підключайте їх. Пояснюйте, що ми не виходимо за те, щоб нас взяли в Євросоюз, не за Юлю (екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко), Віталіка (лідера партії "Удар" Віталія Кличка), Арсенія (лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка) і Олежика (лідера "Свободи" Олега Тягнибока ). Не проти Росії і росіян. Ми виходимо - за киян, за наше місто, за нашу країну, за нашу честь", - йдеться в заяві динамівських ультрас.

"Дуже важливо: не дійте, не переконавшись, що перед вами не такі ж, як ви люди, які вийшли на захист Києва і киян", - йдеться в заяві.

У той же час, фанклуб просить молодих людей, яким ще не виповнилося 18 років, не приймати участі в загонах самооборони, а вести роз'яснювальну діяльність серед своїх рідних і близьких.

Зазначимо, що кількість читачів офіційної сторінки "WBC Ультрас Динамо" в соцмережі "ВКонтакте" налічує 44,2 тис. осіб.