ua en ru

Більше половини пілотів Air France страйкують, скасовано 20% рейсів авіакомпанії

Французька компанія Air France скасувала близько 20% внутрішніх та міжміських рейсів через що почався 6 лютого 2012 р. чотириденний страйк пілотів і співробітників аеропортових служб, передає Reuters. У деяких аеропортах, наприклад в м. Тулуза, було скасовано більше половини рейсів. Згідно із заявою авіакомпанії, в майбутньому можуть очікуватися подальші затримки і відміни рейсів.

За даними Національної профспілки пілотів (SNPL), більше половини пілотів беруть участь у страйку, крім того, до акції протесту приєдналися і інші французькі авіакомпанії, наприклад ЕasyJet. Точна кількість учасників страйку не розголошується до її завершення.

На тлі страйку акції Air France - KLM на минулих торгах подешевшали на 4,14%.

Причиною страйку став законопроект, згідно з яким учасники страйку зобов'язані повідомляти роботодавця про невихід на роботу за 48 годин. Законопроект був схвалений в національних зборах, нижній палаті французького парламенту, а 15 лютого його розглянуть в сенаті. Варто зазначити, що стосовно працівників громадського транспорту такий закон діє з 2007 р.

Проте пілоти і працівники аеропортів, які підтримали їх, - вантажники, носильники, диспетчери і т.д. - вважають, що подібна міра значно обмежує права страйкуючих.

Air France - KLM - європейська холдингова компанія, виконує рейси в 244 пункту призначення в 105 країнах світу. Штаб-квартира знаходиться в аеропорту ім. Шарля де Голля недалеко від Парижа. Air France - KLM входить до альянсу Sky Team.