ua en ru

Богуславський центр зимових видів спорту "Льодограй" опинився перед загрозою закриття

Після року існування і ряду спортивних досягнень навчально-тренувальний центр зимових видів спорту "Льодограй" (Богуслав, Київська область) може стати жертвою боротьби з фінансуванням тероризму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Як зазначається, в "Льодограї" діти учасників АТО можуть займатися безкоштовно. Ще одним великим плюсом центру є тренерський склад. Зокрема, юних хокеїстів тренує 5-разовий чемпіон України, володар кубка України з хокею, нападник київського "Сокола" Олександр Матвійчук. Також серед тренерів - 6-кратна чемпіонка України в одиночному і парному катанні Олена Амосова, чиї вихованці займали призові місця на міжнародних змаганнях.

Крім цього, за даними прес-служби, "Льодограй" поступово перетворюється на майданчик для проведення масштабних змагань з зимових видів спорту. Так, в травні пройшов відкритий чемпіонат з фігурного катання, в якому взяли участь понад 70 спортсменів з Богуслава, Києва, Білої Церкви та Житомира. Також 15-18 жовтня відбувся перший етап всеукраїнських змагань "Відкритий Кубок Української Федерації фігурного катання серед юних фігуристів".

При цьому, як відзначили в прес-службі, зараз існування центру - під загрозою.

"Справа в тому, що компанія "М. С. Л.", яка в свій час в рамках взятих на себе соціальних зобов'язань інвестувала в будівництво "Льодограю" близько двох мільйонів доларів і взяла на себе витрати по утриманню центру на найближчі 10 років (включно з комунальними послугами та зарплатами для співробітників - близько 300 тисяч гривень щомісяця) - виявилася внесеною в санкційний список РНБО. Рахунки компанії заблоковані, і вона не може не тільки вести свою діяльність, але і позбавлена можливості платити податки в держбюджет і, в тому числі, і фінансувати роботу "Льодограю", - розповіли в прес-службі.

У зв'язку з цим у керівництві компанії наполягають: "звинувачення на їхню адресу помилкові, а значить і санкції - необґрунтовані".

"Але поки влада розбирається - в "Льодограю" накопичуються борги і по зарплаті, і по комуналці. І незабаром ці борги можуть призвести до закриття центру. Жителі Богуслава, для яких "Льодограй" - це і шанс на спортивну кар'єру для дітей, і місце активного відпочинку для дорослих, і підприємство, на якому багато богуславців змогли знайти роботу - вже зібрали близько 600 підписів під зверненням до Президента України з проханням зберегти центр. Але відповіді на своє звернення вони поки не дочекалися", - резюмували в прес-службі.