ua en ru

Богатирьова: Розвиток державної мови та мов меншин є пріоритетами гуманітарного розвитку України

Розвиток державної мови і функціонування мов національних меншин віце-прем'єр-міністр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова віднесла до пріоритетів гуманітарного розвитку України. Про це вона заявила у своїй доповіді на круглому столі в Національному інституті стратегічних досліджень, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поза сумнівом, існує ряд ключових напрямків гуманітарного розвитку. Це і здоров'я нації, це і соціальна стабільність, це і культурна сфера, це і питання розвитку державної мови і функціонування мов національних меншин, це і розвиток освіти та науки, міжконфесійні відносини і головне - подолання духовної кризи", - сказала Богатирьова.

За її словами, такої думки дотримуються фахівці. Вона додала: "Чи погодиться з цим суспільство, буде з'ясовано під час численних обговорень з науковцями і суспільної дискусії".

Богатирьова також зазначила, що в Україні відбувається інвентаризація гуманітарної сфери, у цьому контексті надзвичайно важливим є створення проекту концепції гуманітарного розвитку країни до 2020 р.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня ухвалила в першому читанні законопроект про основи державної мовної політики.