ua en ru

Богатирьова заперечує приховування стану здоров'я Чорновіл

Поширена деякими ЗМІ заяву однієї з політичних партій про те, що Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова нібито чинить тиск на медиків і адміністрацію клініки, де проходить лікування журналістка Тетяна Чорновіл з метою приховування реального стану її здоров'я, є "зразком повного божевілля і відвертого цинізму". Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

"Взяти під особистий контроль лікування журналістки, яка постраждала від побиття невідомими, Міністра охорони здоров'я спонукав професійний обов'язок керівника медичного відомства і громадянська позиція людини, який
вважає неприпустимим будь-який прояв насильства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, деяким силам, які зазвичай не гребують використовувати в своїх політичних інтересах інсинуації на тему життя і здоров'я людини, дуже хотілося б почути від медиків як можна більш страшні діагнози і прогнози.

"Але у медичних працівників інші завдання і цілі: вони докладають максимальних зусиль для того, щоб, отримавши об'єктивну оцінку стану здоров'я пацієнтки, домогтися її якнайшвидшого одужання", - додали в прес-службі.

"Звертаємося до засобів масової інформації з наполегливим проханням не поширювати нісенітниці провокаційного характеру і офіційно заявляємо, що міністр охорони здоров'я України не мала і не має наміру чинити тиск на будь-яких лікарів будь-якої установи охорони здоров'я. Вважаємо грубим порушенням журналістських стандартів публікацію матеріалів, що містять звинувачення на адресу людини без подання її позиції з означеного питання", - звернулися представники Міністерства охорони здоров'я України.