ua en ru

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових Фото: Євген Хоменко (novynarnia.com)

Число поранених - 88 військовослужбовців

На Донбасі за квітень 2018 року загинули вісім українських військовослужбовців, троє з них загинули 20 квітня. Число поранених за квітень - 88, повідомляє "Новинарня".

Зазначається, що військовослужбовці загинули внаслідок бойових дій на Сході України або померли у шпиталях від раніше отриманих ран. Так, штаб АТО інформував про шістьох загиблих військовослужбовців Збройних сил. Ще один загиблий боєць - із Нацгвардії. Також один воїн помер у лікарні від поранень, отриманих ще в грудні. Загалом за квітень штаб АТО зафіксував 1365 обстрілів - у середньому 45 за добу.

Володимир Майборода ("Май")

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Володимир Майборода (novynarnia.com)

Володимир Майборода народився 9 липня 1967 року в Мелітополі (Запорізька область). Навесні 2014-го чоловік брав участь у діяльності "Самооборони Мелітополя", чергував на блокпостах. З літа 2015-го Май проходив службу в батальйоні Нацгвардії "Донбас", пройшов Широкине. У жовтні 2016-го із побратимами Майборода перейшов до 16 омпб 58 омбр, воював в Авдіївці. Із травня 2017 року Май служив у 3-му батальйоні 72 омбр, воював в Авдіївській промзоні, на шахті "Бутівка". Коли восени 72-гу бригаду вивели на ротацію - перейшов у 24-ту механізовану бригаду імені короля Данила. Загинув на Великдень, 8 квітня 2018 року, підірвавшись на міні.

Денис Начосний ("Чечен")

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Денис Начосний (novynarnia.com)

Денис Начосний народився 2 вересня 1986 року. Був мобілізований до армії в лютому 2015. Вже у вересні 2016-го пішов на контрактну службу в 34 омпб 57-ї бригади Збройних сил України. Звання - сержант, посада - заступник командира взводу (виконував обов’язки комвзводу) - командир бойової машини. Загинув 12 квітня біля селища Піски під Донецьком від кулі снайпера.

Максим Черкун

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Максим Черкун (novynarnia.com)

Максим Черкун народився 9 січня 1997 року в місті Кривий Ріг (Дніпропетровська область). Був членом пошукової групи криворізького військово-патріотичного клубу "Пошук". До війська хлопець потрапив у 2015-му, ще 18-річним - у ДУК "Правий сектор". У березні 2016 року підписав контракт із ЗСУ. Служив у 34-му окремому мотопіхотному батальйоні 57 омпбр - сержант, командир протитанково-кулеметного відділення у другій мотопіхотній роті. Максим командував обороною опорного пункту біля села Піски під Донецьком. Загинув 16 квітня під час мінометного обстрілу.

Михайло Шозда ("Лемберг")

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Михайло Шозда (novynarnia.com)

Михайло Шозда народився 14 квітня 1968 року у Львові. Старший сержант, старший навідник гранатометного взводу 2-го механізованого батальйону 24 омбр ім. Короля Данила. "Лемберг" загинув на третій день після свого 50-річчя, яке відзначав на фронті. За уточненими даними, Михайло Шозда загинув опівдні 17 квітня поблизу Зайцевого Донецької області від кулі снайпера, яка завдала наскрізного вогнепального поранення в шию.

Євген Хоменко ("Подгон")

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Євген Хоменко (novynarnia.com)

Євген Хоменко був родом із Вільногірська (Дніпропетровська область), народився 25 травня 1997 року. До лав полку "Азов" став у 19-річному віці - в листопаді 2016-го. Служив у гаубичному артилерійському дивізіоні навідником. 20-річний боєць Хоменко помер уранці 20 квітня в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова. Туди його доправили напередодні санавіацією через мобільний шпиталь після важкого осколкового поранення голови, яке Євген отримав 18 квітня унаслідок вибуху снаряда в районі села Павлопіль у Приазов’ї. Лікарі констатували загибель мозку, але намагалися врятувати хлопця. Хоменко перебував у комі 3-го ступеня. Операція тривала 20 годин.

Геннадій Широкий ("Одеса")

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Геннадій Широкий (novynarnia.com)

Геннадій Широкий народився 15 серпня 1969 року в селі Московка Куп’янського району Харківської області. Був мобілізований до Збройних сил в червні 2015-го. Служив у 25 мотопіхотному батальйоні "Київська Русь" водієм роти матеріального і технічного забезпечення. На початку 2016-го отримав поранення на Світлодарській дузі. Після демобілізації повернувся додому, а на початку минулої зими підписав контракт із ЗСУ. 48-річний старший солдат Широкий зазнав важких поранень ще 24 грудня під час обстрілу позицій 25 опдбр в Авдіївській промзоні. 20 квітня у головному військовому шпиталі Києва помер після майже чотиримісячного перебування у комі.

Олександр Матус

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Олександр Матус (novynarnia.com)

Олександр Матус народився 18 вересня 1981 року в Лисичанську Луганської області. Закінчив Луганський державний університет внутрішніх справ. Влітку 2017 року підписав зі Збройними силами України, служив у 53 окремій механізованій бригаді - солдат, розвідник розвідувальної роти. Загинув 20 квітня близько 2:30 ночі поблизу села Кримське (Новоайдарський район). В ту ніч позиції ЗСУ обстрілював ворожий БМП.

Сергій Перепелиця ("Кузнєц")

Бойові втрати на Донбасі: за квітень загинули 8 українських військових

Фото: Сергій Перепелиця (novynarnia.com)

Сергій Перепелиця народився 2 липня 1977 року у селі Званівка Бахмутського району (Донецька область). Наприкінці 2016 року підписав контракт із ЗС України. Із березня 2017-го служив на посаді головного сержанта роти в 46-му окремому батальйоні спецпризначення ЗСУ "Донбас-Україна", що входить до 54-ї бахмутської бригади. Загинув 21 квітня унаслідок підриву машини на міні в районі Світлодарської дуги.

Нагадаємо, протягом березня 2018 року на Донбасі загинуло дев'ять українських військових.