ua en ru

Бойовики заявили про загибель ватажка ІДІЛ Аль-Багдаді

Бойовики заявили про загибель ватажка ІДІЛ Аль-Багдаді Фото: ИГИЛ

Терористи також назвали ім'я нового "халіфа"

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) заявили про загибель ватажка терористів Абу Бакра аль-Багдаді. Про це повідомляє "Ас-Сумария", посилаючись на місцевий джерело в іракській провінції Ніневія.

"ІДІЛ зробила коротку заяву про смерть свого лідера, відомого як Абу Бакр аль-Багдаді, без зазначення додаткових подробиць. Крім того, бойовики назвали ім'я наступника загиблого. У ІДІЛ закликали своїх бойовиків продовжувати боротьбу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, терористи закликали бойовиків підтримувати "стабільність оплотів держави Халіфат", і не розпорошуватися на розбрат, що демонструє наявність складних внутрішніх проблем в організації в даний час.

Раніше іранські ЗМІ поширили знімки, які підтверджують загибель аль-Багдаді. Крім того, в середині червня в Міноборони РФ заявляли, що в кінці травня в Сирії в результаті російського авіаудару, був знищений ватажок ІДІЛ і 300 терористів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про звільнення від Мосула бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" і прибув в місто для святкування перемоги.