ua en ru

Бойовики вимагають від Росії фосфорні боєприпаси, - МВС України

Бойовики вимагають від Росії фосфорні боєприпаси для БМ-21 "Град".

Бойовики вимагають від Росії фосфорні боєприпаси для БМ-21 "Град". Про це під час брифінгу заявив радник міністра МВС України Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є неспростовні докази документальних переговорів терористичних організацій ЛНР і ДНР з їхнім покровителем, Російською Федерацією, з вимогою поставити їм фосфорні боєприпаси для установок БМ-21 "Град". Після того, як ми вчора оприлюднили цю інформацію, є шанс, що РФ відмовиться поставляти такого роду матеріали, такого роду боєприпаси, тому що це буде пряме підтвердження тих доказів, які отримані нами", - заявив Геращенко.

За його словами, в потрібний момент дані матеріали будуть оприлюднені.

"На сьогоднішній момент оформляється їх передача в раду безпеки ООН, оскільки фосфорні боєприпаси заборонені міжнародними конвенціями", - повідомив радник глави МВС України.

Геращенко також додав, що МВС України отримало незаперечні докази того, що Міністерство оборони РФ веде підготовку танкістів, які перекидаються в Україну та у складі екіпажів бойових танків наносять удари по українським військовим.