ua en ru

Бойовики закладають протитанкові міни у Луганській області, - ОБСЄ

Бойовики закладають протитанкові міни у Луганській області, - ОБСЄ Фото: спостерігачі ОБСЄ

Спостерігачі фіксують порушення бойовиками угоди про відвід озброєнь

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявила, що бойовики закладають протитанкові міни в районі Первомайська Луганської області. Про це повідомляє прес-служба місії.

"Вранці 1 червня 2017 року на блокпосту, розташованому в 800 м на північ від підконтрольного ЛНР р. Первомайськ (58 км на захід від Луганська), спостерігачі бачили 3 загородження, які частково перекривали дорогу, а також 3 неозброєних членів ЛНР, які копали траншеї вздовж дороги", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією СММ ОБСЄ, у другій половині дня спостерігачі побачили 2 траншеї, що сходилися на середині дороги. Між ними залишився проїзд шириною приблизно 2 м.

Так, двоє озброєних бойовиків відсунули дерев'яну дошку з розміщеними на ній 5 протитанковими мінами від кожної траншеї і таким чином дозволили проїхати автомобілям СММ.

Крім того, 2 червня 2017 року, на цьому ж блокпосту члени патруля місії побачили 3 загородження, які частково перекривали дорогу. Уздовж двох загороджень у кожної траншеї була дерев'яна дошка з розміщеними на ній 6 протитанковими мінами (ТМ-62).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СММ ОБСЄ заявила про те, що спостерігачі продовжують отримувати погрози під час виконання своїх обов'язків на Донбасі.