ua en ru

Бойовики за ніч 12 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

За минулу ніч бойовики 12 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі. Про це заявив речник штабу АТО Анатолій Стельмах під час скайп-включення, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Маріупольському напрямку бандформування продовжують атакувати наші позиції біля селища Широкине. За цей населений пункт починаючи з 1:40 протягом півгодини тривав бій", - заявив Стельмах.

За його словами, найбільша кількість випадків порушення режиму припинення вогню зафіксовано на дебальцевському напрямку, де з 20:00 до 22:00 бойовики 8 разів з артилерії наносили удари по н. п. Попасна та Луганське. На донецькому напрямку вночі терористи з артилерії і мінометів обстріляли Дослідне, Тоненьке і Авдіївку.

"Крім того, в районі шахти Тутовская близько 21:00 противник піхотними підрозділами намагався штурмувати наші позиції", - повідомив Стельмах.

У той же час на луганському напрямку, за словами спікера, обстрілів не зафіксовано.

"Також слід відзначити активність ворожих безпілотників. За минулу добу українські сили протиповітряної оборони зафіксували 10 таких літальних апаратів практично вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні т. н. ДНР заявила про початок повномасштабного відведення важкого озброєння.