ua en ru

Бойовики за день здійснили 43 обстріли позицій сил АТО і населених пунктів

Бойовики за день здійснили 43 обстріли позицій сил АТО і населених пунктів

Станом на 18:00 17 січня, штаб антитерористичної операції зафіксував 43 обстрілу позицій сил АТО і населених пунктів. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"З 6.00 до 18:00 штабом АТО зафіксовано 43 обстрілу, три з яких велися безпосередньо по мирних населених пунктах. Так, бойовики з "Градів" обстріляли Трьохізбенку, Авдіївку і Новокалиново", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, близько 14:00 в донецькому аеропорту почалося бій, що продовжується в даний час. Українські військові проводять заходи вогневого блокування противника з метою евакуації поранених з нового терміналу. Терористи використовують всі наявні вогневі засоби, включаючи реактивну артилерію. В 16:30 бандформування обстріляли новий термінал з РСЗВ БМ-21 "Град".

"Наші військові пробилися до захисників аеропорту і почали евакуацію поранених. В першу чергу вивозять тих, хто перебуває у тяжкому стані. Військові медики готові надавати пораненим всю необхідну допомогу. При необхідності, для доставки у відповідні медичні установи, що будуть задіяні авіаційні засоби", - зазначають у штабі АТО.

Також терористи активно обстрілюють позиції українських військ поблизу розташованих біля аеропорту населених пунктів. Протягом дня були обстріляні Опитне, Авдіївка, Піски, Гранітне, Мар'їнка, а з РСЗВ "Град" - Тоненьке.

На інших напрямках, поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Кримське, Зайцеве і Попасна, незаконні збройні формування здійснювали обстріли з артилерії, танків і протитанковими керованими ракетами.

Нагадаємо, за даними луганської облдержадміністрації, через обстріл бойовиками Попасній 1 мирний житель загинув, 4 поранені.