ua en ru

Бойовики відновили обстріли населених пунктів поблизу Бахмутки, - Москаль

Бойовики відновили обстріли населених пунктів поблизу Бахмутки (Луганська область). Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба в Facebook.

"Під ранок у населених пунктах, розташованих уздовж Бахмутки, настала бойова тиша, яка тривала кілька годин. Близько 11 годин потужні обстріл тут поновився. Кримське щойно обстріляли з "Градів", є прямі попадання в будинки, три з яких загорілися. Вулиця Гагаріна, яка веде від протитуберкульозного диспансеру до центру, майже повністю зруйнована, будинки горять там досі. Особливо потужний обстріл Кримське пережило в ніч на вівторок, тоді снарядами "Градів" було пошкоджено близько сотні будинків. Більшість жителів давно виїхала з населеного пункту, завдяки чому жертв вдалося уникнути (інформація про постраждалих Кримського не надходила). Люди, які залишилися, не можуть виїхати через постійні бойові дії. Населений пункт залишається знеструмленим, однак вислати туди ремонтні бригади поки що неможливо", - повідомив він.

За його даними, поранених бійців з 31 блокпоста доставили в лікарню Лисичанська. Як наголошується в повідомленні, всього зараз госпіталізовані семеро людей, які отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Москаль додав, що 29 блокпост на Бахмутці бойовики інтенсивно обстрілювали всю ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли.

Нагадаємо, за даними групи ІО, бойовики підтягнули значну кількість артилерії до блокпосту №31 в районі Бахмутки.