ua en ru

Бойовики відновили обстріл в напрямку Авдіївки, Луганського, Мар'їнки

Бойовики відновили обстріл в напрямку Авдіївки, Луганського, Мар'їнки Фото: Леонід Матюхін

Обстріли поновилися після 18 годин

Бойовики відновили обстріл з 18:00 27 листопада в напрямку Авдіївки, Луганського, Мар'їнки. Про це повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі телеканалу "112".

"В цілому можна сказати, що сьогодні був один із самих тихих. Я такого давно не пам'ятаю, щоб взагалі з 6-ї ранку і до 18-ти всього тричі терористи відкривали вогонь. Двічі з БМП і стрілецької зброї по Красногорівці, також зі стрілецької зброї по Пісках. Але вже після 18 годин знову відновили обстріл, з озброєння БПМ і стрілецької зброї терористи вели вогонь в нашому напрямку по Авдіївці, також зі стрілецької зброї по Луганському. І буквально нещодавно, менше години тому, за Мар'їнці з 82-міліметрових мінометів. Всі вони були провокаційними, але вони знову відновилися", - сказав він.

Матюхін зазначив, що "українські військові відкривали і будуть відкривати вогонь у відповідь, якщо є загроза життю".

"Кожен командир, який знаходиться на місці, не мається на увазі тільки командир бригади, кожен командир на місці, будь то командир взводу або командир роти, має право давати команду своїм підлеглим на відкриття вогню. Коли йде вогонь по наших позиціях, військові мають право відкривати вогонь у відповідь", - додав спікер штабу АТО.

Нагадаємо, бойовики сьогодні 3 рази обстріляли сили АТО.