ua en ru

Бойовики відновили обстріл під Маріуполем, - АПУ

Бойовики відновили обстріл під Маріуполем, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

У Донецьку терористи використовують кладовища для ведення вогню

Бойовики відновили активні дії під Маріуполем Донецької області. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поновилися бойові дії на Маріупольському напрямку. Ввечері бойовики провели обстріл наших позицій на схід від Старогнатовки зі 122-мм гармат і танка. Зафіксовано використання танка і з боку НЗФ поблизу Гранітного. Південніше, в районі Миколаївки та Чермалыка відбулися дві ворожі збройні провокації", - сказав Лисенко.

При цьому він додав, що на ділянці від Павлополя до Широкіно бойові дії не велися.

Також, за даними АПУ, в районі Горлівки обстановка погіршується.

"Противник відпрацьовує по наших позиціях з усіх наявних зразків озброєння, крім реактивної артилерії, і тримає їх прямо в житлових кварталах Микитівського району М.горлівки", - повідомив Лисенко.

У районі Донецька ситуація залишається незмінною.

"Крім житлових кварталів та території зруйнованого Донецького аеропорту, противник використовує для ведення та коригування вогню терикони, а також великі зелені насадження - ліси, парки і навіть кладовища в чотирьох західних районах Донецька", - повідомив спікер АПУ.

На луганському напрямку бойовики продовжують обстрілювати з гранатометів Станицю Луганську, загострилася ситуація на північ від Бахмутської траси.

"З протилежного берега Сіверського Дінця НЗФ провели короткочасний танковий обстріл: це було біля Трьохізбенки. Двічі з південного напрямку були обстріляні наші позиції в Кримському; противник застосував міномети", - сказав Лисенко.

Додамо, що всі ці інциденти в Луганській області були зафіксовані в темний час доби.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранені четверо українських військових, загиблих не було.