ua en ru

Бойовики в районі Горлівки розгорнули нове бандформування під командуванням "Боцмана", - ІО

Бойовики в районі Горлівки розгорнули нове бандформування під командуванням "Боцмана", - ІО Джерело фото:EPA
Бойовики в районі Горлівки розгорнули новий бандформування під командуванням "Боцмана".

Бойовики в районі Горлівки розгорнули новий бандформування під командуванням "Боцмана". Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"В районі н. п. Горлівка розгорнуто нове бандформування (командир - "Боцман"). На даний момент формування обмежена в бронетехніки і артилерії (загальна кількість бронетехніки - до 12 одиниць, включаючи 3 танки, і до 4 установок РСЗВ). Однак керівництво бандформування заявляє, що очікує серйозне посилення як бойовиками, так і важким озброєнням через Макіївку. У Горлівці бойовики поширюють чутки про те, що скоро "відіб'ють" Вуглегірськ (можливо поширення цільової дезінформації з метою змусити українське командування послабити позиції на інших ділянках Дебальцевського плацдарму)", - написав Тимчук.

Крім цього, за його словами, Алчевськ фактично перетворений в тилову базу терористів. В ІС зазначають концентрацію живої сили і бойової техніки, складування матеріально-технічних засобів з Росії. Також даний населений пункт є своєрідною "зоною відпочинку" для бойовиків, які прибувають у місто.

"Противник продовжує посилювати флангові угруповання (північ Луганської області та приморське напрямок). Основні сили бойовиків в Луганській області концентруються на ділянці Щастя - Станиця Луганська. Відзначається посилення діючих в даній смузі бандформувань значною кількістю мінометів", - додав Тимчук.

Крім цього, зазначається, що в районі н. п. Трьохізбенка і Слов'яносербськ сконцентровані формування Мозгового, перед якими стоїть завдання відтіснити українські війська на північний захід від р. Сіверський Донець. За даними ІС, підтримку бойовикам надають підрозділи регулярної армії РФ, закамуфльовані під козацтво".

"В даній смузі зафіксовано значну кількість бронетехніки (до 30 одиниць, з них до 15 - танки Т-64 і Т-72). Артилерійською підтримкою їхніх дій також займається підрозділ армії РФ (спеціальна артгруппа). Загальна кількість артилерії - до 30 одиниць, з них до 10 од. - РСЗВ", - йдеться в повідомленні.

За даними ІС, керівництво так званої "Луганської народної республіки" висловлює претензії керівництву т. н. "козачих формувань", що діють на півдні Луганської області.

"Не дивлячись на те, що керівництво "козаків" раніше неодноразово висловлювався про готовність об'єднати зусилля і виступити єдиним фронтом", в реальності з-за опору "козаків" виявилося неможливим сформувати в даних районах повноцінні тактичні групи для відправки на фронт", - написав Тимчук.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, на Донбасі за добу загинули 6 бійців сил антитерористичної операції, 9 поранені.