ua en ru

Бойовики влаштували провокацію біля своїх позицій, щоб звинуватити ЗСУ, - штаб АТО

Бойовики влаштували провокацію біля своїх позицій, щоб звинуватити ЗСУ, - штаб АТО Фото: новини АТО (mil.gov.ua)

Такі провокації відбуваються протягом останніх декількох місяців

Бойовики на Донбасі влаштували вибухи біля своїх позицій і намагалися звинуватити в обстрілі ВСУ. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook.

Так, в районі непідконтрольної Василівки був зафіксований хаотичний вогонь зі стрілецької зброї і вибухи. Спостерігачі СЦКК в цей час працювали поруч, на Донецькій фільтрувальній станції. Вони не підтвердили, що постріли були з підконтрольної території України. Вибухи бойовики влаштовували шляхом дистанційного підриву боєприпасів біля своїх позицій.

У свою чергу, українська сторона СЦКК заявляє, що це була провокація з боку бойовиків, які намагалися звинуватити сили АТО в обстрілі населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури.

Через вибухи евакуювали персонал водонасосної станції першого підйому Північно-Донбаського водоводу.

Бойовики ОРДО продовжують провокації з метою звинувачення Збройних Сил України в порушенні режиму припинення вогню Укра...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники місії СММ ОБСЄ до кінця вересня встановлять 4 камери відеоспостереження на пропускних пунктах Гнутово, Майорск і Мар'їнка Донецької області і на тимчасово окупованій території в Станиці Луганській.