ua en ru

Бойовики "Талібану" загрожують США новими атаками після смерті У.бен Ладена

Бойовики терористичного угруповання "Талібан" загрожують новими атаками США після смерті терориста "номер один" Усами бен Ладена. Представники "Талібану" відзначили, що теракти будуть здійснені також у Пакистані, де будуть вбиті представники місцевої влади, що надали підтримку США в операції з усунення ідейного натхненника "Аль-Каїди", і представники пакистанської армії, які безпосередньо брали участь в операції. За словами терористів, помсти не вдасться уникнути навіть Президентові Пакистану Асіфу Алі Зардарі, передає РБК з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, лідер ісламістської терористичної організації "Аль-Каїда" У.бен Ладен був убитий сьогодні в особняку в місті Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Терорист "номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки, що зав'язалася, ідейного натхненника "Аль-Каїди" було вбито пострілом у голову. Як повідомив сьогодні президент США Барак Обама (близько 23:00 1 травня 2011 р. за східно-американським часом), тижнем раніше спецслужби США отримали достатньо інформації про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану. Особа У.бен Ладена встановлена ​​спецназом США за зовнішнім виглядом, тест ДНК проводиться.

Згідно з даними Вашингтона, крім У.бен Ладена в ході 40-хвилинного штурму особняка загинули також його син, ще двоє чоловіків і жінка (імовірно, молодша з дружин терориста). Всі американці повернулися живими, але втратили вертоліт - через технічну несправність.