ua en ru

Бойовики стягують військову техніку в Луганську обл., - АПУ

Бойовики стягують військову техніку в Луганську обл., - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Загострюється ситуація на західній ділянці Бахмутської траси

Бойовики продовжують обстрілювати українських військових в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), зосереджуючи значну кількість військової техніки в населених пунктах Луганської області. Про це в ході брифінгу в понеділок, 24 серпня, в Києві повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, бойовики продовжують вести вогонь із забороненого мінськими домовленностями важкого озброєння.

"Один ворожий мінометний обстріл відбувся неподалік Щастя. На ділянці фронту від Старого Айдару до Новотошківського вчора було спокійно. Загострюється ситуація на західній ділянці Бахмутської траси, неподалік Горіхового і Золотого. Ворог веде вогонь із 122-мм мінометів, в окупованому Первомайську вчора було зафіксовано 4 таких інцинденти", - повідомив Лисенко.

Також, за його словами, неспокійно на захід від Первомайська, на українській лінії оборони: Попасна, Троїцьке, Санжарівка. Протягом дня ворог неодноразово вів вогонь по наших військових із мінометів та артилерії.

"Близько 19-ї год по наших укріпленнях в Троїцькому відпрацювала реактивна установка залпового вогню "Град". За даними Спеціально центру контролю та координації, було випущено не менше 5-ти реактивних снарядів. Противник зосередив значну кількість військової техніки в населених пунктах Луганщини, перш за все, у Первомайську та Калиновому", - зазначив речник АТО.

"Донецький напрямок. Погіршилася ситуація на Світлодарській дузі. Противник знову почав обстріли позицій українських військових в Луганському і Лозовому з великокаліберної зброї. Поблизу Горлівки обстановка спокійна. Єдина точка напруження - селище Зайцеве. Вчора ввечері там відбулося кілька обстрілів", - повідомив він.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої було зафіксовано один факт порушення режиму тиші.
На північно-західних околицях Донецька, від Авдіївки до Пісок, ситуація без змін. В темну пору доби окупанти широко використовують важке озброєння: 122-мм міномети, і гаубиці. В ході нічного артобстрілу постраждала Авдіїївка.
На південь від Донецька вчора противник вів обстріл поблизу селища Славне.

На Маріупольському напрямку противник дотримується тактики ведення мінометних та артилерійських обстрілів із середньої та великої дистанції.

"Протягом доби ворог 5 разів застосував на цьому напрямку міномети і один раз - 152 мм артилерію. Важке озброєння бойовиків зосереджено у селах, що безпосередньо прилягають до лінії зіткнення", - додав Лисенко.

Нагадаємо, за словами Лисенка, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загиблих українських військовослужбовців немає, один військовий отримав поранення.