ua en ru

Бойовики вчинили провокацію проти цивільних біля блокпосту, - штаб АТО

Бойовики вчинили провокацію проти цивільних біля блокпосту, - штаб АТО Фото: АТО на Донбасі (mil.gov.ua)

На Донбасі за добу поранено одного українського військового

Проросійські бойовики на Донбасі вдень майже дотримувалися режиму тиші, однак після 18 години активність ворога суттєво зросла, поранено одного українського військового. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

Крім того, увечері середи незаконні збройні формування вчинили провокацію проти цивільних.

"Знаючи, що КПВВ "Майорськ" завершує роботу із пропуску громадян о 18:30, бойовики в черговий раз здійснили провокацію: випустили близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту пропуску і водночас відкрили вогонь по наших позиціях", - йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що люди, в тому числі похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогню та були змушені шукати прихистку на позиціях українських військових.

Про провокацію поінформовано СЦКК ОБСЄ та наглядову місію ООН.

Щодо обстрілів, то найбільше їх зафіксовано на Донецькому напрямку, зокрема, під кулеметний обстріл потрапили наші укріплення поблизу Пісків та двічі – біля Майорська, Зайцевого, Невельського.

На Приморському напрямку бойовики випустили 14 мін калібру 82 міліметри біля Павлополя і Широкиного.

На Луганському напрямку вчора зберігалася тиша.
Загалом, за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів порушили перемир’я.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив на Генасамблеї ООН, що мандат миротворчих сил Організації об'єднаних націй повинен поширюватися на всю окуповану територію Донецької та Луганської областей.