ua en ru

Бойовики 10 разів обстріляли сили АТО після оголошення перемир'я, - РНБО

Бойовики 10 разів обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) після оголошення перемир'я.

Бойовики 10 разів обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) після оголошення перемир'я. Про це йдеться в повідомленні РНБО в Twitter.

"Протягом минулої доби бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО. З них 10 вже після оголошення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Донецькій області з 18:08 терористи здійснювали артилерійський обстріл понтонного мосту через річку Сіверський Донець. В 18:30 терористи обстріляли з мінометів позиції сил АТО в районі Красногорівки.

Крім цього кілька разів були обстріляні позиції українських військових в Донецькому аеропорту.

У Луганській області в 18:40 терористи обстріляли з мінометів блокпост сил АТО в районі н.п. Золоте. В 21:44 здійснено обстріл зі стрілецької зброї базового табору українських військ поблизу н.п. Попасне. Також в 23:30 зафіксовано обстріл з АГС-17 українського блокпосту біля н.п. Фрунзе. В 23:45 стрілецької зброї терористи обстріляли блокпост сил АТО поблизу н.п. Золоте.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00.

У зв'язку з цим Президент України Петро Порошенко наказав силам антитерористичної операції на Донбасі припинити бойові дії з 18:00 п'ятниці.