ua en ru

Бойовики знову зірвали розведення сил біля Станиці Луганської, - СЦКК

Бойовики знову зірвали розведення сил біля Станиці Луганської, - СЦКК Фото: бойовики знову зірвали розведення сил у Станиці Луганській

Рішення Тристоронньої контактної групи можливо здійснити за умови дотримання 7 денного повного припинення вогню

Розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської можливо здійснити тільки після 9 квітня, а не 6 квітня, як було узгоджено Тристоронньої контактною групою по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це повідомляє у Facebook прес-центр штабу АТО.

Так, рішення Тристоронньої контактної групи можливо здійснити за умови дотримання 7 денного повного припинення вогню, верифікованого Спеціальною моніторингової місією ОБСЄ.

Проте українська сторона СЦКК останній раз фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків 2 квітня 2017 року.

Таким чином, розведення сил і засобів на ділянці місцевості №1 "Станиця Луганська" можна здійснити тільки після 9 квітня, якщо будуть виконані умови, зазначені в рамковій угоді, підписаній 21 вересня 2016 року в Мінську.

Тим не менш, російська сторона збирається сьогодні заявити про готовність до розведення сил і засобів.

"Сьогодні представниками НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 «Станиця Луганська», за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єрьоміна Гліба Володимировича та представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО.
Вході зустрічі буде здійснена заява представниками ОРЛО, щодо так званої готовності здійснити відведення сил і засобів на даній ділянці, яке має бути здійснене 06 квітня", - йдеться в повідомленні.

СЦКК: НЗФ ОРЛО черговий раз зірвали розведення сил та засобів Українська сторона СЦКК повідомляє, що сьогодні представн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі погодила відведення озброєнь у Станиці Луганській 6 квітня 2017 року.