ua en ru

Бойовики знову цілеспрямовано обстріляли ТЕС Щастя, - Москаль

Бойовики знову цілеспрямовано обстріляли ТЕС Щастя, - Москаль Джерело фото:ukrainianwall.com

Бойовики увечері 27 січня знову цілеспрямовано обстріляли Луганську теплоелектростанцію в місті Щастя, в результаті чого частина Луганської області залишилася без світла. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Вчора (27.01) близько 19 годин козаки так званого всевеликого війська донського з Веселої Гори обстріляли теплоелектростанцію з систем залпового вогню "Град". Кілька реактивних снарядів потрапили в паливно-транспортну систему, яка подає вугілля на станцію. Один з двох працюючих енергоблоків зупинився, спрацювало аварійне відключення, у результаті чого практично вся контрольована Україною частину Луганської області залишилася без електроенергії", - йдеться в повідомленні.

У містах Луганської області перестали працювати котельні центрального опалення та водозабори, зупинилися тролейбуси.

"В стислі терміни ремонтні бригади усунули пошкодження і запустили енергоблок", - повідомив Москаль.

Протягом трьох годин подача електроенергії була повністю відновлена.

"Хочу підкреслити, що територія ТЕС була обстріляна прицільно - "сєятєлі русского міра" цілеспрямовано намагалися залишити міста і села Луганщини без світла", - підсумував Москаль.

Нагадаємо, Луганська ТЕС у місті Щастя, від якої живиться електроенергією весь північ Луганської області, постійно виявляється під обстрілом бойовиків. Так, 23 січня днем після артилерійського обстрілу бойовиків припинив роботу енергоблок Луганської ТЕС, в результаті чого частина Луганської області була знеструмлена. До вечора енергетики запустили резервний енергоблок №9 на Луганській ТЕС, щоб забезпечити енергопостачання області.