ua en ru

Бойовики приховують місцезнаходження та кількість українських полонених, - Геращенко

Бойовики приховують місцезнаходження та кількість українських полонених, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла про результати переговорів у Мінську

Українська сторона вимагає негайно звільнити захопленого співробітника ООН

Бойовики самопроголошених "республік" Донбасу приховують місцезнаходження та кількість українських полонених. Про це за підсумками зустрічі контактної групи в Мінську повідомила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"ОРДЛО цинічно приховують інформацію про місцезнаходження та кількість українських полонених на своїх територіях, намагаючись обдурити весь світ, що начебто там є тільки пара десятків заручників. І шантажують нас вимогою амністії сотень бойовиків в обмін на кілька наших заручників", - повідомила Геращенко.


Вона також зазначила, що українська сторона представила ОБСЄ факти приховування бойовиками інформації про полонених.

"Ми довели факт утримання там як мінімум 14 осіб зі списку заручників, а отже будемо вимагати включення їх у списки на звільнення", - зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що представники ДНР/ЛНР не надали інформацію про історика Козловського, якого звинуватили в шпигунстві, про тяжкохворого Володимира Жемчугова. Також українська сторона вимагає негайно звільнити захопленого співробітника ООН.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Україна на фініші по поверненню 25 полонених з Донбасу.