ua en ru

Бойовики в Широкиному використовували присутність ПММ для проведення ротації, - ОБСЄ

Бойовики в Широкиному використовували присутність ПММ для проведення ротації, - ОБСЄ Фото: заступник голови місії ОБСЄ на Донбасі Олександр Хаг

ДНР не пускала ОБСЄ в Широкине і проводила ротацію

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" використовували присутність спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ для проведення ротації своїх підрозділів. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хаг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом вихідних і надалі представники ДНР заважали місії вільно в'їжджає в східну частину Широкиного. Фактично протягом останніх чотирьох днів нам знову і знову не давали в'їжджати в село. Я дуже чітко сказав командиру в селі, що він заважає лише двом людям пройти і що він обмежує мандат, який був даний нашої місії 57 країнами-учасницями ОБСЄ. Крім того, ДНР використовувала нашу присутність для того, щоб проводити ротацію сил, підтягнуті до цієї території, і використовувала нас як своєрідний щит. Я сказав, що це неприйнятно, і що ми цього не потерпимо", - розповів Хаг.

За його словами, в Гранітному Донецької обл. 1070 жителів залишилися 80, а вартість відновлювальних робіт в Гранітному, за визначенням місії, складе 1,5 млрд дол.

Нагадаємо, ОБСЄ готова збільшити кількість постів на Донбасі за умови безпеки.