ua en ru

Бойовики поранили жінку на блокпосту в зоні АТО

Бойовики поранили жінку на блокпосту в зоні АТО Фото: пункт пропуску в зоні АТО (dpsu.gov.ua)

Один із бойовиків дістав автомат і дав чергу, влучивши в жінку, яка очікувала на автобусній зупинці

Бойовики російсько-терористичних військ поранили цивільну жінку на блокпосту "Оленівка", що в зоні антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні російські найманці розповсюдили інформацію про, начебто, поранення військовослужбовцями ЗСУ цивільної жінки. За їхніми заявами, подія сталася у результаті обстрілу зі стрілецької зброї з території блокпосту "Оленівка", що навпроти КПВВ "Новотроїцьке", з підконтрольної українській владі території. Однак, як стало відомо військовослужбовцям Держприкордонслужби, жінку поранили самі бойовики", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, від проїжджаючих громадян прикордонники отримали інформацію, що на блокпосту "Оленівка", який контролюють бойовики, працює група з так званого МГБ ДНР. Вони перевіряють представників складу змін, що замішані в корупційних схемах на блокпосту НЗФ.

"Саме в цей час один із бойовиків дістав автомат та дав чергу, влучивши в жінку, яка очікувала на автобусній зупинці на тимчасово непідконтрольній Україні території. Її стан наразі уточнюється", - доповіли в ДПСУ.

Після цього, за даними відомства, російські найманці намагаються представити цю ситуацію як обстріл із боку ЗСУ, тим самим дискредитувати українських військових та приховати власний злочин.

"Утім, враховуючи структуру їх блокпосту і віддаленість до позицій ЗСУ, зрозуміло, що вогонь міг вестись виключно представниками НЗФ", - резюмували прикордонники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі направили у бік позицій українських військовий начинений вибухівкою безпілотник.