ua en ru

Бойовики намагаються розширити свою територію на Донбасі, - США

Бойовики намагаються розширити свою територію на Донбасі, - США Фото: Ентоні Блінкен

Насильство на сході України "виходить майже винятково з боку сепаратистів та Росії, яка їх підтримує"

Сепаратисти, яких підтримує Росія, намагаються збільшити свою територію на сході України. Про це в ході телефонної прес-конференції заявив перший заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, передає Бі-бі-сі.

Блінкен, зокрема, заявив, що насильство на сході України "виходить майже винятково з боку сепаратистів та Росії, яка їх підтримує".

За його словами, якщо подивитися на розмежувальну лінію, встановлену у вересні, коли були досягнуті Мінські угоди, то можна побачити, що кожен осередок військових дій зараз знаходиться на захід від цієї лінії. Іншими словами, сепаратисти, яких підтримує Росія, намагаються збільшити свою територію, заявив Блінкен.

Україна ж при цьому доклала значне зусилля для того, щоб виконати свої зобов'язання в рамках Мінських угод, вважає заступник держсекретаря США.

Він знову підкреслив, що Вашингтон підтримує Мінські угоди і вважає їх очевидним способом для подолання кризи та відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США зафіксували підготовку бойовиків до відновлення військового протистояння на Донбасі.