ua en ru

Бойовики намагаються відрізати українські війська в донецькому аеропорту від основних сил АТО

Бойовики намагаються відрізати українські війська в донецькому аеропорту від основних сил АТО
Бойовики намагаються відрізати українські війська в донецькому аеропорту від основних сил антитерористичної операції.

Бойовики намагаються відрізати українські війська в донецькому аеропорту від основних сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"За минулу добу терористи п'ятдесят разів порушили умови перемир'я. Намагаючись встановити контроль над донецьким аеропортом бойовики зосередили свої дії на спробах знищити комунікацію між захисниками цього стратегічного об'єкта та основними силами АТО", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, протягом ночі бойовики неодноразово вели мінометні обстріли аеропорту та позицій в н. п. Пєскі.

"Напередодні увечері здійснили чергову спробу штурму аеропорту. Атака бандитів була відбита, стратегічний об'єкт залишається під нашим контролем", - підкреслили в прес-центрі.

Крім того, напружена ситуація спостерігається в районі траси Бахмутка. Там бойовики вели вогонь з "Градів" по українським підрозділам, які дислокуються неподалік н. п. Трьохізбенка, Кримське, Донецький, Кряківка.

Також не припиняються обстріл позицій сил АТО на Дебальцевському плацдармі. Вночі бойовики вели артилерійські і мінометні обстріли в районі Нікішиного, Міус і Чорнухіного.

Разом з тим ситуація на півдні зони АТО стабільна та контрольована.

Нагадаємо, вчора лідер партії "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив про те, що в найближчі вихідні терористи на Донбасі спробують зробити чергову атаку на сили АТО з метою розширити контрольовану ними територію.