ua en ru

Бойовики проводять операцію по закидання агентів в підконтрольні Україні райони Донбасу, - ІВ

Бойовики проводять операцію по закидання агентів в підконтрольні Україні райони Донбасу, - ІВ Фото: Дмитро Тимчук (uacrisis.org)

Бойовики використовують три основні методи: "біженець-переселенець", "бойовик, який дезертирував" і "перебрався до родичів"

"Розвідувальне управління республіканської гвардії Донецької народної республіки" реалізує чергову масштабну операцію по закидання агентури в підконтрольні Україні райони Донбасу. Про це Facebook повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Використовується три основних методи: "біженець-переселенець" (вже відходить, використовується рідко), "дезертирував бойовик" ("входить в моду", в окремих випадках відзначається навіть опрацювання легенди) і "перебрався до родичів" (іноді зустрічається різновид - "потерпілий" чиновник-перевертиш, в основному із середовища правоохоронної, судової системи або місцевих чиновників районного масштабу)", - написав Тимчук

Крім того, за його словами, ватажок "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький продовжує кадрові перестановки у вищому керівному ланці ЛНР, замінюючи неугодних "чиновників" на більш лояльних до нього осіб.

Тимчук зазначив, що в середовищі вищих "чиновників ЛНР" поширюється інформація про плани Теслярської звільнити найближчим часом Наталю Тихонскую з посади заступника голови ради міністрів ЛНР" і призначити замість неї Ірину Запорожцеву (на даний момент - заступник керівника адміністрації глави ЛНР").

Нагадаємо, раніше Тимчук заявив, що на Донбасі у частинах і підрозділах 1-го АК ДНР продовжує загострюватися проблема дезертирства бойовиків.