ua en ru

Бойовики "ЛНР" провели навчання із бойовими стрільбами у районі населеного пункту, - СЦКК

Бойовики "ЛНР" провели навчання із бойовими стрільбами у районі населеного пункту, - СЦКК Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

СЦКК заявляє про підготовку чергової провокації бойовиками у Луганську

На Донбасі бойовики провели навчання з бойовими стрільбами у районі окупованого населеного пункту Софіївка (Луганська область). Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву Української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

Зокрема, посилаючись на дані звіту моніторингової місії ОБСЄ, зазначається, що навчання проводились у зоні безпеки, що, за інформацією СЦКК, є прямим порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року про заборону проведення таких навчань.

"Крім того, на північно-західній околиці окупованого Луганська безпілотник моніторингової місії зафіксував БМП-1, БТР-70 та МТ-ЛБ зі змонтованою на ньому установкою ЗУ-23. Присутність військової техніки бойовиків в густонаселеному місті поблизу лінії розмежування може свідчити як про підготовку до чергової збройної провокації, так і про зневагу окупантів до домовленостей про відведення озброєнь", - повідомили в СЦКК.

Бойовики "ЛНР" провели навчання із бойовими стрільбами у районі населеного пункту, - СЦКК

Нагадаємо, у середу, 3 жовтня, в СЦКК повідомили, що проросійські бойовики не допустили спостережну місію ОБСЄ до моніторингу у п'яти населених пунктах на Донбасі. Зокрема, йдеться про факти недопусків представників місії для проведення моніторингу у районах Заїченка, Новоазовська, Тавричеського, Безіменного та Соснівського.