ua en ru

Бойовики продовжуть провокативні обстріли сил АТО на Донбасі

Бойовики продовжуть провокативні обстріли сил АТО на Донбасі Фото: АТО на Донбасі

За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових

Бойовики продовжуть провокативні обстріли позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"За виключенням поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням режиму тиші. За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових: 15 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 3 - на Донецькому та 3 - Луганському", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине-Талаківка, де окупанти стріляли з 120 мм та 82 мм мінометів. Також зазначається, що для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи та стрілецьку зброю в районі Мар’їнки.

"На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети. На Луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї обстріляли Попасну та Новозванівку", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ЗСУ зафіксували проліт 1 БПЛА, який вів розвідку українських позицій в районі Новоазовська.

"Збройні Сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються мінських угод", - зазначають у штабі.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 7 вересня 2016 року: За виключенням поодиноких збройних провокацій з бок...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна на засіданні тристоронньої контактної групи у Мінську (Білорусь) ініціюватиме надання незворотного характеру режиму припинення вогню на Донбасі.