ua en ru

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності спецмісії ОБСЄ на Донбасі

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності спецмісії ОБСЄ на Донбасі Ілюстративне фото (facebook.com/oscesmm)

Зокрема, бойовики не надали СММ ОБСЄ доступ у районах Заїченко, Стила, Новоазовськ та Старомихайлівка

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності патрулів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Про це йдеться у повідомленні операції Об'єднаних сил (ООС) на сторінці у Facebook.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованому 23 серпня 2018 року , 22 серпня бойовики не надали представникам СММ ОБСЄ доступ у районах Заїченко, Стила, Новоазовськ, Старомихайлівка.

Окрім того, 23 серпня українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ було здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях.

Окрім того, представниками Місії в черговий раз було зафіксовано важке озброєння збройних формувань Російської Федерації, яке розміщено з порушенням ліній відведення, та відсутнє у районах зберігання:

Мирне: танки - 21 одиниця; БМП - 82 одиниці; причепна артилерія - 25 одиниць;

Мануйлівка: танки - 3 одиниці;

Мирне: танки - 1 одиниця.

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності спецмісії ОБСЄ на Донбасі

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності спецмісії ОБСЄ на Донбасі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулий тиждень на Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 108 одиниць озброєння, розміщених із порушенням узгоджених ліній розведення.

Також повідомлялося, що вранці 24 серпня проросійські бойовики на Донбасі нанесли артилерійський удар по селищу Врубівка Луганській області, в результаті обстрілу загинув мирний житель.

В результаті артилерійського обстрілу селища Врубівка Попаснянського району загинув мирний житель. Також в результаті артобстрілу пошкоджена школа і чотири двоповерхові будинки.

Пізніше поліція опублікувала фото наслідків обстрілу Врубівки. На місці події працює слідчо-оперативна група. Поліцейські Попаснянського відділу поліції фіксують наслідки обстрілу.

Окрім того, РБК-Україна писало, що за минулу добу, 23 серпня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі загинули п'ятеро військових, ще семеро отримали поранення.