ua en ru

Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї

Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї Фото: АТО на Донбасі

Найбільш активні дії бойовиків спостерігались на Донецькому напрямку

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі із забороненої мінськими домовленостями зброї. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Проросійські найманці продовжують використовувати проти сил АТО зброю великого калібру, та спроби дискредитувати бійців Збройних Сил України знову виявилися марними. Протягом минулої доби бандитські угрупування 72 рази вели вогонь по позиціям українських захисників у здовж всієї лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, найбільш активні дії бойовиків спостерігались на Донецькому напрямку. Під вогонь противника потрапили бійці Збройних сил України в районах Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського та Невельського.

"За вказаний період поблизу Зайцеве та Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців із забороненої зброї 22 рази. Кількість випущених ворожих мін 120 та 82 калібрів по нашим позиціям перевищила цифру 250. Також поблизу Зайцеве незаконні збройні формування нахабно порушуючи мінські домовленості використовували по українським підрозділам ствольну артилерію калібру 152 мм", - йдеться у повідомленні.
Окрім цього, як зазначається, на Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру були обстріляні позиції в районах Талаківка, Водяне, Старогнатівка, а поблизу Широкіне бандитські угрупування застосували міномети.

"Неспокійно було і на Луганщині. Тут по позиціям наших бійців у Новозванівці працював АГС, а біля Щастя цілив ворожий снайпер. Злочином проти цивільного населення став обстріл, який відбувся по західній околиці Новоолександрівки. Проросійські найманці навмисно декілька хвилин поливали з гранатомету по будинках цивільних мешканців", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що з метою утримання займаних позицій українські військові 20 разів відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів.

"Загалом ситуація залишається складною проте контрольованою силами АТО", - констатують у штабі АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 30 березня 2016 року:Проросійські найманці продовжують використо...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 29 марта 2016 г.

Нагадаємо, 29 березня 2016 року, проросійські бойовики обстріляли Новоолександрівку Луганської області, в результаті чого поранений мирний житель.