ua en ru

Бойовики присвоїли "особливий статус" одному з населених пунктів окупованого Донбасу, - ОБСЄ

Бойовики присвоїли "особливий статус" одному з населених пунктів окупованого Донбасу, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (flickr.com/oscepa)

Бойовики заявили спостерігачам ОБСЄ, що Сєдове є "прикордонною зоною з особливим статусом в'їзду-виїзду"

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) присвоїли "особливий статус" смт Сєдове, що знаходиться на окупованій території Донбасу в 33 км від Маріуполя. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомляється, спочатку озброєні бойовики не пропустили спостерігачів місії ОБСЄ через блокпості в районі смт Сєдове, посилаючись на накази від своїх командирів.

"Пізніше цього ж дня член ДНР в цивільному одязі, який перебував на цьому ж блокпості в Седовому, зупинив інший патруль СММ і заявив, що для в'їзду в селище необхідно отримати попередній дозвіл від структури ДНР, оскільки Сєдове є "прикордонною зоною з особливим статусом в'їзду-виїзду", - йдеться в повідомленні.

За інформацією спостерігачів, перш ніж проїхати через зазначений блокпост, водії і пасажири заходили в невелике приміщення, розташоване поблизу.

"Незадовго після цього 3 озброєних чоловіків у формі військового типу підійшли до СММ. Відмовившись представитися, вони в агресивній формі вимагали, щоб патруль місії покинув даний район. Спостерігачі поїхали з блокпоста і поінформували про це СЦКК", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що користуючись оголошеним перемир'ям, бойовики на Донбасі ведуть "окопну війну".